Bina
geplaatst op: 03-09-2021 14:37
Annemiek plaatst altijd leuke recepten op haar site die door iedereen goed uit te voeren zijn ook al ben je een beginnend bakker. N.a.v. een recept heb ik alle bakbenodigdheden bij Bakloods aangeschaft (dit is perfect te doen via alle linkjes die zijn toegevoegd) en zijn de mini kwarktaartjes enorm goed gelukt en heeft iedereen er heerlijk van gesmuld. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!
Yvonne
geplaatst op: 19-11-2021 12:41
Wij hebben het spits mogen afbijten qua bonbonworkshop en we hebben een erg mooie avond gehad met ontzettend lekkere bonbons als resultaat!! De begeleiding was top en erg gezellig! Bedankt voor de fijne avond. Misschien nog een tip om meer processen tegelijkertijd plaats te laten vinden aangezien alles z’n tijd nodig heeft. Het duurde nl wel lang, maar het was zeker de moeite waard!😋
Ilona Noija
geplaatst op: 21-06-2021 10:49
leuk en knus! en een hele aardige Annemieke!

Kwark taart maken

 Kwarktaart maken? Minikwarktaartje (No bake) 

Het recept om de lekkerste en meest luchtige mini kwarktaart te maken komt natuurljk van Miek. Verrukkelijk bakken zoals deze mini kwark taart begint bij de basis, ‘de beste bakmix’ en natuurlijk een goed recept.

Ik zou zeggen, "heel veel Bakplezier, bakliefhebbers!". 😍

Recept:

  • 250 gram kruimelbodem-mix,
  • 75 gram boter,
  • 200 gram kwarktaartmix
  • 500 gram (magere) kwark
  • 250 ml slagroom
  • 400 ml water
  • Gelkleurstof
  • Smaakpasta (aardbei/bosbessen)
  • Fruit ter decoratie

 Extra nodig:

 Voorbereiding :

  • Leg een vel bakpapier op een vlakke ondergrond zoals een dienblad. (moet wel in je koelkast passen).
  • Leg de bakringen op het bakpapier.
  • Bekleed de bakringen aan de binnenkant met acetaatfolie en zet de uiteinden vast met een plakbandje (aan de buitenkant)

(door gebruik van acetaatfolie worden de taartjes super strak)
 
Bereiding van de bodem

  1. Smelt de boter in een pan.
  2. Haal de pan van het vuur/kookplaat.
  3. Voeg de bodemmix toe
  4. Roer goed door totdat alle boter is opgenomen in de kruimelmix.
  5. Bedek de bodem van de bakvormpjes met het kruimeldeeg en druk met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, stevig en gelijkmatig aan.
  6. Plaats de vorm 10 minuten in de koelkast.

 Bereiding van het kwarkmengsel

  1. Verdeel de ingrediënten voor de kwarktaart in drieën.
  • 133 ml water
  • 166 gr kwark
  • 83 ml slagroom
  1. Meng het water en de taartmix 1 minuut met je mixer op de aagste stand..
  2. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe.
  3. Meng op de middelste stand en voeg druppelsgewijs de gekozen kleurstof toe tot je de kleur hebt die je mooi vindt.
  4. Voeg de smaakstof (2 theelepels) toe
  5. Mix ten minste 2 minuten tot een luchtige massa met de machine op de hoogste stand.
  6. Proef of de smaak naar tevredenheid is. (indien niet, nog een theelepel smaakstof toevoegen en goed doormixen.
  7. Verdeel de mengsels over de bodem / vorige laag.  Na elke laag even voorzichtig de vorm heen en weer schudden zodat het een glad geheel wordt.
  8. Zet de kwarktaart 10 minuten in de koelkast.
  9. Herhaal stap 2 tot en met 9 nog twee keer.
  10. Laat de trio kwarktaartjes minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
  11. Decoreer vlak voor het opdienen met vers fruit en een muntblaadje.

 
Eet smakelijk!