Terug naar Recepten van de Bakloods

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Gepubliceerd op:
Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit! 

Benodigde producten:

  • 200 gram Amandelmeel
  • 4 eieren (maat M)
  • 50 ml kokosolie
  • 1 rijpe banaan
  • 400 gram geraspte wortels
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl kardemompoeder
  • 1 el honing
  • 200 ml appelsap
  • 1 tl bakpoeder
  • 20 gr. + 20 gr. Kokospoeder
  • ½ tl zout

 Overige benodigdeheden:

  • Spatel
  • Mixer met deeghaak / garde
  • Springvorm ø20 cm

Hoe maak je de worteltaart

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Vet een springvorm in met plantaardig vet (crisco).
  3. Klop in een kom de eieren schuimig.
  4. Meng (in een keukenmachine) de kokosolie, banaan, wortels, amandelmeel, vanillepoeder, kardemompoeder, honing, appelsap en bakpoeder tot een soepel deeg.
  5. Meng het eischuim erdoor en vervolgens de helft van het kokospoeder.
  6. Vul de springvorm met het deeg en bak de taart in 20 – 25 minuten gaar.
  7. Laat de taart afkoelen.
  8. Strooi de rest van het kokospoeder (20 gr) erover voordat je de taart serveert.
  9. Laat de taart afkoelen.
  10. Strooi de rest van het kokospoeder (20 gr) erover voordat je de taart serveert.

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Chocolade Eclairs - Koolhydraatarm, suiker- en glutenvrij

Chocolade Eclairs - Koolhydraatarm, suiker- en glutenvrij
Even weer vakantie kilootjes verliezen! Eclairs, deze Franse gebakjes zijn echt geschikt voor elke gelegenheid. Wanneer je zelf deze Franse patisserie-klassieker maakt, kun je de holte vullen met slagroom en banketbakkersroom. Heerlijke lichte en luchtige eclairs, met een knapperige maar toch zachte korst. Ze zijn ook nog eens Koolhydraatarm, suiker- en glutenvrij! Wat let je nog om deze variant te maken en ervan te gaan genieten!