Terug naar Recepten van de Bakloods
Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit!
Benodigde producten:
- 200 gram Amandelmeel
- 4 eieren (maat M)
- 50 ml kokosolie
- 1 rijpe banaan
- 400 gram geraspte wortels
- 1 tl vanillepoeder
- 2 tl kardemompoeder
- 1 el honing
- 200 ml appelsap
- 1 tl bakpoeder
- 20 gr. + 20 gr. Kokospoeder
- ½ tl zout
Overige benodigdeheden:
- Spatel
- Mixer met deeghaak / garde
- Springvorm ø20 cm
Hoe maak je de worteltaart
- Verwarm de oven voor op 200ºC
- Vet een springvorm in met plantaardig vet (crisco).
- Klop in een kom de eieren schuimig.
- Meng (in een keukenmachine) de kokosolie, banaan, wortels, amandelmeel, vanillepoeder, kardemompoeder, honing, appelsap en bakpoeder tot een soepel deeg.
- Meng het eischuim erdoor en vervolgens de helft van het kokospoeder.
- Vul de springvorm met het deeg en bak de taart in 20 – 25 minuten gaar.
- Laat de taart afkoelen.
- Strooi de rest van het kokospoeder (20 gr) erover voordat je de taart serveert.
- Laat de taart afkoelen.
- Strooi de rest van het kokospoeder (20 gr) erover voordat je de taart serveert.
Bekijk gebruikte producten