Terug naar Recepten van de Bakloods

Suiker- en glutenvrije Chocoladetaart

Gepubliceerd op:
Suiker- en glutenvrije Chocoladetaart

Met deze suiker- en glutenvrije chocoladetaart maak je zeker weten indruk! Hij is naast dat het een gezondere versie van een chocoladetaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit.

Benodigde producten:

  • 6 eieren (eiwit en eigeel gescheden
  • 200 gr. Amandelen
  • 200 gr. Dadels zonder pit
  • 200 ml Water
  • 20 gr Cacaopoeder (meer of minder naar smaak)

Overige benodigdheden:

  • Spatel
  • Mixer met garde
  • Springvorm ø20 cm

Hoe maak je de Chocoladetaart

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC
  2. Vet een springvorm in met plantaardig vet (crisco).
  3. Klop het eiwit en het eigeel, elk in een aparte kom.
  4. Maal de amandelen in een keukenmachine fijn.
  5. Voeg dadels, water, eigeel en cacaopoeder toe.
  6. Zet de keukenmachine op een hoge stand.
  7. Zet de keukenmachine op een hoge stand.
  8. Voeg voorzichtig het geklopte eiwit toe.
  9. Vul de springvorm met het deeg en bak de taart midden in de oven in 20 minuten gaar.

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Producten direct bestellen