Terug naar Recepten van de Bakloods

Pompoen speculaas Cheesecake

Gepubliceerd op:
Pompoen speculaas Cheesecake

Cheesecake wie houdt er nou niet van, een crunchy bodem van koekjes en een zachte romige vulling. Zo verleidelijk lekker en eenvoudig zelf te maken. Geïnspireerd door al die pompoenen langs de kant van de weg, kreeg ik het idee om eens een pompoen speculaas cheesecake te gaan maken.

Ingrediënten:

Voor de Cheesecake en speculaasbodem

  • 200 gram BrandNew Cheesecake mix
  • 400 gram pompoenpuree (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 320 gram roomkaas
  • 4 eieren
  • 200 m/g water
  • 75 gram slagroom
  • 220 gram speculaas + twee koekjes voor de garnering
  • 80 gram gesmolten roomboter
  • 2 tl speculaas smaakpasta

 

Voor de pompoenpuree

  • 1 pompoen naar keus, of pompoenblokjes uit koelvak of vriezer
  • peper
  • zout
  • beetje olijfolie

 

Overige benodigdheden:

  • 24 ø cm springvorm
  • Keukenmachine, staafmixer
  • Klein pannetje
  • Garde, lepel, pannenlikker
  • Bakpapier om de springvorm mee te bekleden
  • Boter / Crisco om de springvorm in te vetten

Hoe maak je de: 

Speculaasbodem

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarmd de oven voor op 110ºC (hetelucht 100ºC)
  3. Vet je vorm in en bekleed deze met bakpapier
  4. Smelt de roomboter in een kleine pan met dikke bodem
  5. Maak de bodem door de speculaas te vermalen in de keukenmachine en te mengen met de gesmolten roomboter.
  6. Schep het bodemmengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en druk deze goed aan zodat er een mooie egale bodem ontstaat van de speculaas met boter.
  7. Zet je springvorm in de koelkast zodat de boter weer stevig kan worden.

De pompoenpuree

  1. Verwijder de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken (ongeveer even groot)
  2. Spreid de stukjes uit op een bakblik en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout naar smaak.
  3. Bak in de voorverwarmde oven ca 20 minuten (tot ze gaar zijn)
  4. Zodra de blokjes zacht genoeg zijn kun je ze pureren in het bakje van de staafmixer of prakken met een vork.
  5. Eventueel kun je het teveel aan pompoenpuree bewaren in de vriezer. 

De Cheesecake

  1. Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur.
  2. Meng de roomkaas met de mix voor cheesecake.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en meng het geheel tot een gladde massa.
  4. Voeg de pompoenpuree en de smaakpasta toe.
  5. Het water in gedeeltes toevoegen. Door de dikte van het mengsel blijft er wat van het mengsel aan de kant van de mengkom hangen. Af en toe even bijkrabben.
  6. Voeg de slagroom toe en mix deze kort mee. Vooral niet te lang meer mixen.
  7. Bak de cheesecake in ca 100 minuten gaar.
  8. Check of de cheesecake gaar is door de cheesecake zachtjes heen en weer te schudden. De bovenkant moet stevig aanvoelen, maar hij moet nog wel een beetje wiebelen.
  9. Zet de oven uit en laat je cheesecake in de oven afkoelen. Als je oven afgekoeld is, zet je de cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast. Zo voorkom je dat hij gaat scheuren.
  10. Kruimel tot slot wat speculaas koekjes over je cheesecake.

Producten direct bestellen

Snijplank 40x1x30 cm
Snijplank 40x1x30 cm
1 stuks
€ 15,95 € 14,49

Bekijk ook

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose
Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit!