Terug naar Recepten van de Bakloods

Paashaas Cookie Cake met Advocaatbavarois

Gepubliceerd op:
Paashaas Cookie Cake met Advocaatbavarois

Verras je vrienden en familie met deze eenvoudig te maken lekkernij.

Omdat al snel Pasen is, dacht ik dat een paashaasversie van deze trendy cookie cake het perfecte dessert zou zijn voor op de paastafel.

Benodigde producten:

  • 500 gr. Cookie & Crust Mix
  • 155 gr. Boter
  •     1 ei (maat M)

Voor de vulling

  • 500 ml. Slagroom
  • 125 gr. Bavarois mix - Advocaat

Voor de chocoladedecoratie

  • 75 gr. Flavoured Melts Aardbei
  • 75 gr. Flavoured Melts Limoen
  • 75 gr. Flavoured Melts Sinaasappel

Overige benodigdheden: 

  • Sjabloon (zie download)
  • Bakpapier (om het deeg tussen te rollen tot een dikte van ca 3mm)
  • Deegroller
  • Snijplank
  • Scherp mes of een roll Tool 
  • Taartrooster
  • Spuitzak (ca 40 cm)
  • Spuitmondje rvs - Ø12mm
  • Schaaltjes (voor het smelten van de chocolade in de magnetron)

(Indien je de chocolade au-bain marie smelt is de  Chocolade smeltpan een handig hulpmiddel)

  • Bonbonvorm - Hier zijn de Chocolate Mould - Easter en Springlife gebruikt 

Werkwijze: 

Paashaas Cookie

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. De oven voorverwarmen op 180ºC (conventionele oven) Hetelucht oven 160ºC.
  3. Kneed alle ingrediënten tot een stevig geheel.
  4. Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Print het sjabloon en knip het uit. (2x)
  6. Terwijl je wacht kun je de chocolaatjes alvast maken.
  7. Kneed het deeg door en rol het deeg daarna uit (tussen twee bakvellen) tot ca 3mm dikte.
  8. Leg het sjabloon op het deeg en snijd de vorm uit met een roll tool of mes
  9. Het overgebleven deeg even terug leggen in de koelkast
  10. Leg het uitgestoken deeg op de bakplaat en plaats deze in het midden van de oven
  11. Bak de koek ca 12 minuten op 180ºC (conventionele oven) Hetelucht oven 160ºC. (Let op! Iedere oven is anders houd je baksel goed in de gaten.)
  12. Herhaal stap 7 tot en met 11. (van het overgebleven deeg kun je koekjes uitsteken in een bijpassende vorm. (paashaas, haan, kip, ei)
  13. Haal de koek uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster (laat de koek op het bakpapier liggen, anders kan de koek breken)

 Chocoladebonbon

  1. Weeg ca 75 gram van elke kleur (of 225 gram van je favoriete chocoladedruppels) af
  2. Smelten in de magnetron of au-bain marie.
    Voor magnetron: Smelt op max. 500W in een kom. Roer elke 15-20 seconden de melts goed door. Stop met verwarmen zodra de melts bijna volledig gesmolten zijn (kleine stukjes nog zichtbaar). Blijf roeren totdat de melts volledig glad gesmolten zijn.
  3. Giet of schep in de vormpjes totdat deze gevuld zijn.
  4. Tik de luchtbellen uit de bonbons door met je vorm lichtjes op tafel of aanrechtblad te tikken
  5. Laat de chocolade hard worden door de vorm in de koelkast te plaatsen
  6. Na een nachtje in de koelkast zijn je chocolaatjes hard genoeg om ze uit de vorm te kunnen halen.

Advocaatbavarois

  1. Klop 500 ml slagroom stijf (niet zoals op de verpakking staat, lobbig)
  2. Voeg het water (100ml) beetje voor beetje toe aan de bavarois mix en roer goed.
  3. Voeg de bavarois toe aan de stijf geklopte slagroom
  4. Vul een spuitzak met een rond spuitmondje met het mengsel.

Het maken van de Cookie Cake

  1. Verwijder het bakpapier van je koek
  2. Leg de koek op je presenteerschaal
  3. Spuit toefjes bavarois op de koek
  4. Leg de tweede koek bovenop de bavarois
  5. Spuit toefjes bavarois op de koek
  6. Plaats de gedecoreerde koek 2 uurtjes in de koelkast

Vlak voor het presenteren decoreer je de bavarois met de gemaakte chocolaatjes

De koek smaakt het beste op dezelfde dag dat je hem maakt. De koek is dan nog krokant.

Veel plezier bij het maken van dit recept.

Laat een foto achter van jouw creatie op de fb site van Bakloods.nl

Ben altijd benieuwd wat andere mensen voor creaties maken.

 

Producten direct bestellen

Snijplank 40x1x30 cm
Snijplank 40x1x30 cm
1 stuks
€ 15,95 € 14,49

Bekijk ook

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose
Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit!