Gepubliceerd op:
Macarons en vullingen

De oorsprong van de macaron gaat, volgens de traditie, terug tot 1581 speciaal gemaakt als huwelijks gebakje. Daarom een perfecte tractatie voor je Valentijn. Met de kant en klare mixen kunnen ze bijna niet mislukken en met verschillende kleurstoffen en vullingen altijd een lekkernij.

Benodigde producten:

  • Madame Loulou Mix voor Macarons Wit 300 gram
  • 80 gr. eiwit

Overige benodigdheden:

  • Kom
  • Garde of mixer
  • Spuitzak
  • Macarons bakmat
  • Spatel

Hoe maak je de Macarons

  1. Voeg de mix (300gr) in de kom en voeg 80 g eiwit toe. (enkele druppels kleurstof)
  2. Voeg eventueel de kleurstof en smaakstof toe.
  3. Mix dit met een mixer of garde ongeveer 3-4 minuten.
  4. Verdeel het mengsel op de bakmat met behulp van de spuitzak.
  5. Laat het ongeveer 1 uur rusten.
  6. Bak het in de oven op 130ºC (heteluchtoven) of op 140ºC (elektriche oven) voor 12-13 minuten.
  7. Wanneer ze afgekoeld zijn, verwijder de macarons dan voorzichtig van de mat.

Diverse vullingen en smaken voor de macarons

Amandel en frambozen

  • Kleur het beslag met 2 druppels roze kleurgel.
  • Voeg nog een paar druppels amandelextract toe aan het beslag.
  • Vul je afgekoelde macarons met een laagje frambozenjam.

Mint en witte chocolade

  • Kleur het beslag met 2 druppels mintgroene kleurgel.
  • Voeg nog een paar druppels pepermuntextract toe aan het beslag.
  • Hak 30 gram witte chocolade in stukjes.
  • Breng 30ml slagroom net tegen de kook aan en voeg 15gr boter toe.
  • Voeg de chocolade toe en roer tot een gladde massa. Voeg groene kleurgel en mintextract toe en roer dit goed door. Laat het mengsel afkoelen en roer het af en toe door totdat het een mooie dikte heeft en je deze kunt verwerken tussen je macarons. (zet eventueel even in de koelkast)

 Bosbessen Cheesecake

  • Kleur het beslag met 3 druppels royal blue kleurgel.
  • Voeg vanille extract toe aan het beslag.
  • Roer 60 gram zachte roomkaas en 45 gram bosbessenjam tot een gladde massa en vul de macarons hiermee.

Lavendel en Honing

  • Kleur het beslag met 2 druppels paarse kleurgel.
  • Voeg vanille extract toe aan het beslag.
  • Roer een eetlepel mascarpone en 2 eetlepels honing met 1 theelepel gedroogde lavendel door elkaar. Vul de macaron met het mengsel.

 Ananas

  • Kleur het beslag met 2 druppels gele kleurgel.
  • Voeg vanille extract toe aan het beslag.
  • Vul de macarons met ananasjam.

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose
Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit!