Gepubliceerd op:
Macarons en vullingen

De oorsprong van de macaron gaat, volgens de traditie, terug tot 1581 speciaal gemaakt als huwelijks gebakje. Daarom een perfecte tractatie voor je Valentijn. Met de kant en klare mixen kunnen ze bijna niet mislukken en met verschillende kleurstoffen en vullingen altijd een lekkernij.

Benodigde producten:

  • Madame Loulou Mix voor Macarons Wit 300 gram
  • 80 gr. eiwit

Overige benodigdheden:

  • Kom
  • Garde of mixer
  • Spuitzak
  • Macarons bakmat
  • Spatel

Hoe maak je de Macarons

  1. Voeg de mix (300gr) in de kom en voeg 80 g eiwit toe. (enkele druppels kleurstof)
  2. Voeg eventueel de kleurstof en smaakstof toe.
  3. Mix dit met een mixer of garde ongeveer 3-4 minuten.
  4. Verdeel het mengsel op de bakmat met behulp van de spuitzak.
  5. Laat het ongeveer 1 uur rusten.
  6. Bak het in de oven op 130ºC (heteluchtoven) of op 140ºC (elektriche oven) voor 12-13 minuten.
  7. Wanneer ze afgekoeld zijn, verwijder de macarons dan voorzichtig van de mat.

Diverse vullingen en smaken voor de macarons

Amandel en frambozen

  • Kleur het beslag met 2 druppels roze kleurgel.
  • Voeg nog een paar druppels amandelextract toe aan het beslag.
  • Vul je afgekoelde macarons met een laagje frambozenjam.

Mint en witte chocolade

  • Kleur het beslag met 2 druppels mintgroene kleurgel.
  • Voeg nog een paar druppels pepermuntextract toe aan het beslag.
  • Hak 30 gram witte chocolade in stukjes.
  • Breng 30ml slagroom net tegen de kook aan en voeg 15gr boter toe.
  • Voeg de chocolade toe en roer tot een gladde massa. Voeg groene kleurgel en mintextract toe en roer dit goed door. Laat het mengsel afkoelen en roer het af en toe door totdat het een mooie dikte heeft en je deze kunt verwerken tussen je macarons. (zet eventueel even in de koelkast)

 Bosbessen Cheesecake

  • Kleur het beslag met 3 druppels royal blue kleurgel.
  • Voeg vanille extract toe aan het beslag.
  • Roer 60 gram zachte roomkaas en 45 gram bosbessenjam tot een gladde massa en vul de macarons hiermee.

Lavendel en Honing

  • Kleur het beslag met 2 druppels paarse kleurgel.
  • Voeg vanille extract toe aan het beslag.
  • Roer een eetlepel mascarpone en 2 eetlepels honing met 1 theelepel gedroogde lavendel door elkaar. Vul de macaron met het mengsel.

 Ananas

  • Kleur het beslag met 2 druppels gele kleurgel.
  • Voeg vanille extract toe aan het beslag.
  • Vul de macarons met ananasjam.

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Suiker- en glutenvrije Chocoladetaart

Suiker- en glutenvrije Chocoladetaart
Met deze suiker- en glutenvrije chocoladetaart maak je zeker weten indruk! Hij is naast dat het een gezondere versie van een chocoladetaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit.
 

Munt- en Koffietruffels zonder suiker, gluten & lactose

Munt- en Koffietruffels zonder suiker, gluten & lactose
Zelfgemaakte truffels, iets lekkers en toch geen suikerbom bij de koffie of thee. Je proeft de liefde en moeite die je er instopt. Ervaar de heerlijke combinatie van koffie, chocolade en munt. Een ware traktatie voor al je zintuigen. Dit recept voor koffie-chocoladetruffels is makkelijker dan je denkt.
 

Frambozen Kokos Muffins - zonder suiker, gluten & lactose

Frambozen Kokos Muffins - zonder suiker, gluten & lactose
De framboos is echt een zomerse fruitsoort, gelukkig gaat dit recept ook prima lukken met diepvries frambozen. Omdat we allemaal wel van lekker eten houden en ondertussen ook een beetje op onze “Summer Body’s” willen letten, volgt hieronder een verantwoordt recept. Lekkere Muffins voor tussendoor en ook nog eens zeer geschikt als ontbijt.