Gepubliceerd op:
Kruidnoten

 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!

 

Benodigde producten:

  • 400 gram pepernotenmix
  • 160 gram roomboter
  • 4 eetlepels water (ca 50gram)

Overige benodigdheden:

  • Keukenmachine, met deeghaak
  • Bakplaat
  • Boter / Crisco om de bakplaat licht in te vetten / Bakpapier

Hoe maak je de kruidnoten

  1. Snijd de boter door de pepernotenmix.
  2. Voeg hier het water aan toe en kneed van de ingrediënten een stevige bal. Leg de bal (in verhoudfolie).één uur in de koelkast staan.
  3. Verwarm een conventionele oven voor op ± 160 °C (hetelucht 150°C).
  4. Rol kleine bolletjes van het deeg.
  5. Leg ze op een beboterde bakplaat en druk ze een beetje plat.
  6. Bak ze in een voorverwarmde oven in circa 10 min. mooi bruin.
  7. Laat de pepernoten op een rooster afkoelen.

Tip: smelt au bain-marie wat chocolade in een pannetje en dip de (afgekoelde!) kruidnootjes erin en maak zo je eigen chocoladekruidnoten.

Bewaar de zelfgebakken kruidnoten in glazen potjes met dekseltjes. Het ziet er leuk uit en zorgt voor een gezellige uitstraling aan de koffietafel!

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose
Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit! 
 

Chocolade Eclairs - Koolhydraatarm, suiker- en glutenvrij

Chocolade Eclairs - Koolhydraatarm, suiker- en glutenvrij
Even weer vakantie kilootjes verliezen! Eclairs, deze Franse gebakjes zijn echt geschikt voor elke gelegenheid. Wanneer je zelf deze Franse patisserie-klassieker maakt, kun je de holte vullen met slagroom en banketbakkersroom. Heerlijke lichte en luchtige eclairs, met een knapperige maar toch zachte korst. Ze zijn ook nog eens Koolhydraatarm, suiker- en glutenvrij! Wat let je nog om deze variant te maken en ervan te gaan genieten!