Terug naar Recepten van de Bakloods
Koekjes maken met de koekjespers

Ooit heb ik een koekjespers voor mijn verjaardag gekregen, vond het meteen geweldig! Totdat ik ermee aan de slag ging. Ik gebruikte het gewone recept om koekjes te maken, dat werkt natuurlijk niet voor de koekjespers. Daarna is de koekjespers jaren blijven liggen in de kast. Tot vandaag, ik denk een goed recept gevonden te hebben voor het gebruik van de koekjespers.
Ingrediënten:
Voor het deeg van de koekjes
- 175 gr boter, op kamertemperatuur
- 175 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ tl zout
- ½ ei, losgeklopt
- 290 gr Zeeuwse bloem
- ½ tl baking soda
Overige benodigdheden:
- Keukenmachine, met deeghaak
- Koekjespers
- Bakplaat
- Boter / Crisco om de bakplaat licht in te vetten (geen bakpapier gebruiken)
Hoe maak je de:
Koekjes
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarmd de oven voor op 160ºC (hetelucht 150ºC)
- Vet je bakplaat licht in met plantaardig vet.
- Doe de boter, suiker, het vanille extract, kaneelpoeder en het zout in een kom en meng dit tot een luchtig geheel.
- Voeg het halve ei toe en meng deze kort mee.
- Meel en baking toevoegen en alles mengen totdat het één geheel is.
- Deeg in de koekjespers doen en je kunt het deeg op de bakplaat spuiten
- Koekjes in ca 20minuten goudbruin en gaar bakken in de voorverwarmde oven. Houd de koekjes goed in de gaten, elke oven is net even anders.
- Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.