Gepubliceerd op:
Halloween Cupcakes

Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”.

Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.

Ingrediënten:

Voor de cupcakes

  • 500 gram Black Velvet Cake mix, (ca 24 cupcakes)
  • 250 ml water,
  • 190 g plantaardige olie,
  • 3 eieren maat M

Voor de topping

  • 300 gram Crème Chantilly mix,
  • 200 gram halfvolle melk
  • 200 gram water

Voor de decoratie

  • Chocoladepastilles in diverse kleuren
  • Suikeroogjes
  • Edible FunColours Gel – Black
  • Edible FunColours Gel – Orange

Overige benodigdheden: 

  • Cupcake cups (Halloween thema; rood, zwart)
  • Cupcake bakvorm
  • Keukenmachine
  • Spuitzak, groot/klein
  • Spuitmondjes (passend in de spuitzak, div. vormen)
  • Adapter
  • Taartrooster
  • Schaaltjes (voor het mengen van de kleurgel door de enchanted cream)

Hoe maak je de: 

Black Velvet Cupcakes

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. De oven voorverwarmen op 175ºC (conventionele oven) Hetelucht oven 160ºC.
  3. Zet de caisses in het cupcake bakvorm
  4. Meng de mix, eieren, plantaardige olie en het water in een kom.
  5. Meng de ingrediënten in 6-8 minuten tot een luchtig beslag. Op een middelmatige stand.
  6. Vul de caisses tot 2/3 vol met het beslag.
  7. Zet het bakblik in het midden van de oven.
  8. Bak de cupcakes in ca 15 tot 18 minuten gaar.
  9. Haal de cupcakes uit de oven en uit het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster

Topping van Enchanted Cream

  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom.
  2. Meng alle ingrediënten op de hoogste stand in 4 minuten tot een egale massa.
  3. Voor het verwerken nog even laten opstijven in de koelkast.

Het decoreren van de:

All Black Cupcakes

  1. Schep een paar lepels van de opgesteven mix in een kom en voeg er net zoveel zwarte kleurstof aan toe totdat jij tevreden bent met het resultaat. Het wordt niet echt helemaal zwart, meer een zeer donkergrijs.
  2. Schep het zwart/grijze mengsel in een spuitzak met een ster spuitmond
  3. Spuit een grote toef met crème op de cupcake

Spooky Cupcakes

  1. Schep een paar lepels van de opgesteven mix in een kom en voeg er net zoveel oranje kleurstof aan toe totdat jij tevreden bent met het resultaat. (niet oranje genoeg? Een drupje rode kleurstof zorgt net voor dat extra oranje)
  2. Schep de gekleurde mix in een spuitzak (met ronde spuitmond of knip de onderkant af op een grootte die goed past bij het spuiten van een ronde toef die de cupcake in zijn geheel bedekt.
  3. Doop de cupcake eventueel nog in oranje gekleurde suiker voor een extra effect.
  4. Schep de witte crème in een grote spuitzak die je eerst voorziet van een adapter en plaats een ronde spuitmond op de adapter. (straks verwissel je het ronde spuitmondje voor een ster spuitmondje).
  5. Spuit nu twee ronde toeven op elkaar.
  6. Versier met drie stipjes van fondant of met een stift met eetbare verf.

Eye Cupcakes

  1. Wissel je ronde spuitmondje voor een sterspuitmondje.
  2. Spuit een royale toef met de crème op je cupcake
  3. Plaats hier en daar een suikeroogje
  4. Drip de cupcake met rode eetbare (glitter)gel of aardbeien dessertsaus.

Mummy Cupcakes

  1. Verwissel je ronde sterspuitmondje voor een blad spuitmondje.
  2. Spuit enkele lijnen op je cupcake, zodat het op verband lijkt.
  3. Versier de cupcake met twee chocoladepastilles in dezelfde kleur.

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Chocoladeganache

Chocoladeganache
Enkele dagen geleden voor het eerst ganache gemaakt. Wow, wat is dat lekker en totaal niet moeilijk om te maken. Alles wat je nodig hebt is chocolade en slagroom.  
 

Gevulde Koeken

Gevulde Koeken
 Heerlijk gevulde koeken.
 

Paashaas Cookie Cake met Advocaatbavarois

Paashaas Cookie Cake met Advocaatbavarois
Verras je vrienden en familie met deze eenvoudig te maken lekkernij. Omdat al snel Pasen is, dacht ik dat een paashaasversie van deze trendy cookie cake het perfecte dessert zou zijn voor op de paastafel.