Gepubliceerd op:
Gevulde speculaas

 

Gevulde speculaas, eindelijk is het weer de zo ver! Ik ben dol op speculaas! De geuren die zich tijdens het bakken door het hele huis verspreiden ruiken zo goed! Waarschijnlijk kent iedereen wel gevuld speculaas, zoals voor alles is hij het lekkerste als je het zelf bakt. En gelukkig is dat super simpel.  Zodat er binnen no-time iets lekkers op tafel staat.

 Benodigde producten:

  • 500 gram mix voor Speculaas
  • 150 gram roomboter
  • 30 gram water
  • 1 theelepel citroensap
  • 500 gram amandelspijs
  • ½1 ei om de spijs mee te vermengen
  • wat melk voor bestrijken
  • halve amandelen ter garnering

Op 500 gram amandelspijs gebruik je een half ei en 50ml water. Voor het maken van amandelbroodjes of banketletters meng je op 500 gram amandelspijs een half ei.

Overige benodigdeheden:

  • Bakblik (20x20cm)
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Boter / crisco
  • Mixer met deeghaak
  • Vershoudfolie

Hoe maak je gevulde speculaas

  1. Zorg ervoor dat de producten op kamertemperatuur zijn
  2. Doe de boter en de mix in een kom.
  3. Voeg hier het water aan toe en kneed van de ingrediënten een stevige bal. Leg de bal (in verhoudfolie) één uur in de koelkast staan.
  4. Verwarm een conventionele oven voor op ± 160 °C (hetelucht 150°C).
  5. Vermeng de amandelspijs met het water en het halve ei.
  6. Vet je bakvorm in met boter & bloem / Boter (crisco) en bakpapier
  7. Rol een deel (ca 2/3) van het deeg uit tot een plak die groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de vorm mee te bekleden.
  8. Leg dit deel op de bodem van het bakblik en druk het deeg aan.
  9. Snijd halverwege de zijkanten het deeg recht af.
  10. Verdeel het spijs egaal over de bodem.
  11. Vouw de te hoge randen over het spijs.
  12. Rol het overige deeg uit en leg deze over het spijs.
  13. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei (of wat melk), garneer daarna met de halve amandelen. Daarna nogmaals met ei of melk bestrijken
  14. Bak in een voorverwarmde oven in circa 25 min. mooi bruin.
  15. Laat de gevulde speculaas afkoelen in de vorm, voordat je deze los haalt.

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose
Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit!