Gepubliceerd op:
Gevulde Koeken

 Heerlijk gevulde koeken.

Recept voor deeg: 
Meng 500 g mix met 155 g boter en 1 ei maat M. Meng tot een glad deeg en laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast. 

Voor gevulde koeken:
Rol het uit tot ca. 3mm dik. Steek vervolgens met een kartelsteker (ca. 9cm doorsnee) een even aantal rondjes uit. Leg de helft van de deegrondjes op een bakplaat met papier en plaats hier overal een bolletje aangemaakte amandelspijs op. Maak de nog zichtbare randjes van het deeg een klein beetje vochtig met water en druk de andere helft van de deegrondjes er bovenop en druk de randjes zachtjes aan. Je kan eventueel de koeken opnieuw uitsteken voor een mooier resultaat. Bestrijk nu de koeken met een losgeklopt ei en druk een aantal (halve) amandelen in de koeken en strijk nogmaals af met ei.
Bak de koeken in ca. 30-35 minuten op 180 °C (heteluchtoven 170°C) lichtbruin en gaar. Na het bakken laten afkoelen op een rooster.

Download het recept:

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose
Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit!