Gepubliceerd op:
Citroen Framboos Cake

Deze Citroen framboos cake heeft heerlijk luchtige laagjes vanille cake, met een vulling van lemoncurd en frambozen crème. De topping bestaat uit een heerlijke laag roze frambozencrème met citroen, vers zomerfruit en vol romige Bakloods chocolade. De perfecte voor de zomertaart!

 

Benodigde producten:

Voor de taart (recept 2x maken).

(of volgens recept op de verpakking)

  • 330 gram Biscuitmix (kapsel Ø24cm of 20x20cm)
  • 5 eieren maat M
  • 35 ml water
  • 2 theelepels smaakpasta vanille / vanille extract

 

Voor de Vulling / Topping

Frambozen crème

  • 450 gram Crème Chantilly mix,
  • 600 gram halfvolle melk
  • 6 theelepels smaakpasta framboos of/ 450 gram gepureerde en gezeefde frambozen.
  • Optioneel druppels rode kleurstof als je de kleur nog niet roze genoeg vindt

 

Lemoncurd

  • rasp van 4 (biologische) citroenen
  • sap van 4 citroenen (ongeveer 260 ml)
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 4 eieren (maat M)

 

Voor het decoreren van de taart

  • Frambozencrème
  • Verse frambozen
  • Schijfjes citroen, citroen rasp
  • Callebaut chocolade callets melk

 

Overige benodigdheden:

  • Kommen
  • Keukenmachine met garde of een handmixer
  • Spatel
  • Spuitzak met spuitmondje (om de taart met vulling te voorzien en rozetten te spuiten)
  • Taartvorm / springvorm Ø 24cm / 20x20 cm
  • Boter om de bakvorm in te vetten bv crisco / meel en bakpapier
  • Pan en een passende kom of pan voor in de pan.

Hoe maak je de biscuit

  1. Vet je bakvorm in en bestuif deze met een lichte laag meel of voorzie de bakvorm van bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC (heteluchtoven 160ºC).
  3. Meng de ingrediënten. Te beginnen met de boter, daarna eieren toevoegen en als laatste voeg je het meel toe.
  4. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid na mixen.
  5. Vul de ingevette/beklede bakvorm met het beslag en bak de taart in 30-35 min gaar.
  6. Na het bakken haal je de taart uit de vorm en laat je de taart goed afkoelen op een rooster nadat de biscuit is afgekoeld verpak je de taart in folie of zet je de taart in een taartdoos.

Hoe maak je de Topping

  1. Mix de vloeistof en de mix in 4 minuten met een mixer met garde op de hoogste stand.

(Start altijd met de laagste stand zodat vloeistof en mix goed zijn opgenomen in het mengsel. Zodra het mengsel dikker is geworden en het minder spat, kun je de mixer op de hoogste stand zetten.

  1. Voeg tijdens het mixen de 4 theelepels smaakpasta framboos of 450 gram gepureerde en gezeefde frambozen toe. Laat wel wat frambozen apart, deze kun je gebruiken voor het decoreren van de taart.
  2. Voeg eventueel een paar druppels rode kleurstof toe
  3. Vul de spuitzak (waar het spuitmondje in is geplaatst) met de crème en laat deze in de koelkast (ca 2 uur) nog steviger worden. Dek het spuitmondje met alu folie af.

 

Hoe maak je de lemoncurd

  1. Rasp de citroenen en pers ze uit.
  2. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
  3. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit recept maak je au bain-marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
  4. Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe.
  5. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemoncurd steeds dikker wordt. Als de lemoncurd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  6. Doe de lemoncurd in een gesteriliseerd glazen potje of plastic bakje.

 

 

Hoe maak je de taart

Nadat de biscuit is afgekoeld en de crème en lemoncurd zijn opgesteven kun je de taart gaan maken en decoreren.

  1. Haal de taarten uit folie of bewaardoos en verwijder de bolle bovenkant van de cakes met een groot gekarteld mes of taartzaag, (zodat de bovenkant van de taart plat is).
  2. Snijd de taart nogmaals doormidden. (Let op de onderkant van één biscuit wordt de bovenkant van de gedecoreerde taart.
  3. Plaats de eerste cake op een taartkarton, op deze manier kun je de taart later makkelijk op een serveerschaal zetten.
  4. Spuit de frambozencrème op de biscuit en verdeel de crème gelijkmatig met een spatel over de biscuit.
  5. Spuit vervolgens een dijkje van de crème op de laag crème op de buitenste rand van de eerste laag crème en vul deze met de lemoncurd.
  6. Plaats de tweede laag van de biscuit op de vulling en druk deze voorzichtig aan.
  7. Herhaal deze stappen nog twee keer. Let erop je de laatste laag omdraait zodat de onderkant boven is. Zo krijg je een mooie strakke bovenkant die het minste kruimelt.
  8. Na het stapelen verdeel je een dunne laag crème over de buitenkant van de cake.
  9. Nadat alle kruimeltjes vastgezet zijn kun je de taart voorzien van een dikkere laag met crème die je ook gelijkmatig verdeelt.
  10. Smelt de chocolade (au bain marie) schenk over de taart en laat het weer hard worden. Vervolgens verdeel je het rode zomerfruit over de taart in een verdeling die je zelf mooi vind..
  11. De taart bewaar je in de koelkast tot het moment van serveren.

 

 

Veel bakplezier van Bakloods

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Producten direct bestellen