Gepubliceerd op:
Chocoladeganache

Enkele dagen geleden voor het eerst ganache gemaakt. Wow, wat is dat lekker en totaal niet moeilijk om te maken. Alles wat je nodig hebt is chocolade en slagroom.

 

Je kunt er makkelijk een extra smaakje aan toevoegen om de ganache net dat beetje extra te geven. Met sinaasappel, Mokka of pepermunt geef je de ganache een echt verrassingseffect. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Denk ook eens aan Caramel Licor 43.

Het enige waar je op moet letten is dat de verhoudingen tussen pure, melk en witte chocolade anders zijn.

Verhoudingen:

  • Voor een witte chocolade ganache 2:1,
    (200 gram witte chocolade en 100 milliliter slagroom)
  • Voor een melk chocolade ganache 1,5:1,
    (150 gram melk chocolade en 100 milliliter slagroom)
  • Voor een pure chocolade ganache 1:1,
    (100 gram pure chocolade en 100 milliliter slagroom)

Overige benodigdheden: 

  • steelpan
  • spatel
  • hittebestendige schaal

Werkwijze: 

  1. Verhit de slagroom tot net aan het kookpunt. 
  2. Haal de pan van het vuur en giet de hete slagroom bij de chocolade (in stukjes)
  3. Spatel de chocolade / room doorelkaar totdat alle druppels zijn gesmolten

Bewaren

Het laten opstijven doe je op kamertemperatuur. Wil je de chocoladeganache wat langer bewaren, bewaar hem dan afgedekt in de koelkast. Je kunt de ganache op deze manier 1 a 2 weken bewaren. Verwerkt in een taart of koekjes is de bewaartijd enkele dagen tot 1 week. In bonbons is de ganache als vulling langer houdbaar wanneer de bonbons de vulling goed rondom afgedicht heeft.

 

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Citroen Framboos Cake

Citroen Framboos Cake
Deze Citroen framboos cake heeft heerlijk luchtige laagjes vanille cake, met een vulling van lemoncurd en frambozen crème. De topping bestaat uit een heerlijke laag roze frambozencrème met citroen, vers zomerfruit en vol romige Bakloods chocolade. De perfecte voor de zomertaart!
 

Poepie Lieve Cupcakes

Poepie Lieve Cupcakes
Welk kind lacht er nou niet om? Poep en Pies is altijd dikke pret net als de Poepie Lieve cupcakes van Bakloods.
 

Frambozen Kokos Muffins - zonder suiker, gluten & lactose

Frambozen Kokos Muffins - zonder suiker, gluten & lactose
De framboos is echt een zomerse fruitsoort, gelukkig gaat dit recept ook prima lukken met diepvries frambozen. Omdat we allemaal wel van lekker eten houden en ondertussen ook een beetje op onze “Summer Body’s” willen letten, volgt hieronder een verantwoordt recept. Lekkere Muffins voor tussendoor en ook nog eens zeer geschikt als ontbijt.