Gepubliceerd op:
Chocoladeganache

Enkele dagen geleden voor het eerst ganache gemaakt. Wow, wat is dat lekker en totaal niet moeilijk om te maken. Alles wat je nodig hebt is chocolade en slagroom.

 

Je kunt er makkelijk een extra smaakje aan toevoegen om de ganache net dat beetje extra te geven. Met sinaasappel, Mokka of pepermunt geef je de ganache een echt verrassingseffect. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Denk ook eens aan Caramel Licor 43.

Het enige waar je op moet letten is dat de verhoudingen tussen pure, melk en witte chocolade anders zijn.

Verhoudingen:

 • Voor een witte chocolade ganache 2:1,
  (200 gram witte chocolade en 100 milliliter slagroom)
 • Voor een melk chocolade ganache 1,5:1,
  (150 gram melk chocolade en 100 milliliter slagroom)
 • Voor een pure chocolade ganache 1:1,
  (100 gram pure chocolade en 100 milliliter slagroom)

Overige benodigdheden: 

 • steelpan
 • spatel
 • hittebestendige schaal

Werkwijze: 

 1. Verhit de slagroom tot net aan het kookpunt. 
 2. Haal de pan van het vuur en giet de hete slagroom bij de chocolade (in stukjes)
 3. Spatel de chocolade / room doorelkaar totdat alle druppels zijn gesmolten

Bewaren

Het laten opstijven doe je op kamertemperatuur. Wil je de chocoladeganache wat langer bewaren, bewaar hem dan afgedekt in de koelkast. Je kunt de ganache op deze manier 1 a 2 weken bewaren. Verwerkt in een taart of koekjes is de bewaartijd enkele dagen tot 1 week. In bonbons is de ganache als vulling langer houdbaar wanneer de bonbons de vulling goed rondom afgedicht heeft.

 

Producten direct bestellen

Bekijk ook

Halloween Cupcakes

Halloween Cupcakes
Halloween is vooral groot in Amerika: daar zie je op iedere hoek van de straat pompoenen staan en houden de kinderen elk jaar op 31 oktober “trick or treat”. Lekker griezelen en zoete dingen gaan prima samen. Met de herfstvakantie in zicht een ideale kans om samen in de keuken eens griezelig lekkere black velvet cupcakes te maken.
 

Kruidnoten

Kruidnoten
 Kruidnoten staan symbool voor Sinterklaas en niets is leuker dan met je hele familie cadeautjes uit te pakken en te buiten te gaan met het eten van al dat heerlijke decembervoedsel zoals, kruidnootjes. Kruidnootjes zijn dan ook ontzettend lekker, zeker als je zelf bakt! Met dit kruidnoten recept maak je zelf de allerlekkerste!
 

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose

Worteltaart met kokos - zonder suiker, gluten & lactose
Met deze suiker en glutenvrije worteltaart maak je zeker te weten indruk op je familie! Hij is naast dat het een gezondere versie van een worteltaart is, ook nog eens hartstikke lekker. Gezond betekent dus niet meteen minder lekker! Probeer hem zelf maar eens uit!