Over Bakloods

Bakken zit in mijn genen. Als klein meisje bakte ik al taarten samen met oma, mocht ik beslag gieten en natuurlijk de gardes aflikken. En nu heb ik mijn eigen bakwinkel geopend: “Bakloods”. 

 “Bakken hoort bij mij, ik ben ermee opgegroeid. Eerst met mijn oma aan het fornuis en later ben ik er altijd mee doorgegaan.” Daarom ben ik Bakloods begonnen. Je koopt er je bijzondere bakmixen, fondant of broodvormen,

 “Daar sta je dan in je eigen winkel”

Al tien jaar liep ik rond met het idee voor een eigen bakwinkel. “Maarja, dan zijn de kinderen klein en ben je druk met andere dingen.” Maar diep vanbinnen bleef het kriebelen. In 2017 hakte ik de knoop door. “‘Dit is het moment’, zeiden we tegen elkaar.” Samen met mijn man hebben we de loods naast ons huis omgebouwd tot een paradijs voor bakliefhebbers. Steigerhouten stellingen vol met vrolijke kleuren, zakken bakmixen, vullingen en blikken van klein tot groot. Na een jaar van voorbereiding zijn op 1 september de deuren van “Bakloods” open. Dan sta je dus ineens in je eigen winkel. en heb je, je eigen website. Zo lang over gedroomd en dan is het precies zoals ik het me had voorgesteld, geweldig!

De smaak van vroeger

Ik heb een duidelijk idee over de producten die ik verkoop. De bakmixen komen bijvoorbeeld van de molen uit Kropswolde. Ik hou van ambacht, de smaak van vroeger. Misschien wel het gevoel van mijn oma’s cake. Hoe lekker het huis dan ruikt en je gezellig met je familie samen bent.