Chocolade druppels puur - 2,5kg

Terug naar: Nieuw in winkelmandje

Chocolade druppels puur - 2,5kg
Chocolade druppels puur - 2,5kg
Chocolade druppels puur - 2,5kg

Prijs: €25,99 €24,99

Levertijd: 1-3 werkdagen
 

Omschrijving:

Callebaut Chocolade Callets / Chocoladedruppels Puur 2,5kg
Perfect en ongekend gebruiksgemak, dat wil toch iedereen! Met deze Callebaut Chocolade Callets (ook wel chocoladeduppels) Puur smelt je chocolade in een handomdraai. Door de hoge kwaliteit chocolade, met de perfecte verhoudingen is chocolade omsmelten echt kinderspel. Met de gesmolten chocolade maak je prachtige bonbons, pralines, of andere chocolaatjes. Je kunt de gesmolten chocolade ook gebruik om heerlijke chocolade mousse, ganache, cakejes of repen mee te maken. Op onze blog staat een recept om zelf chocoladerepen te maken. Naast de chocolade te gebruiken voor het bakken kun je deze ook ter decoratie gebruiken of dompel je versgebakken koekjes in de gesmolten chocolade callets. Succes is gegarandeerd!

Deze Pure variant heeft een hoog gehalte aan cacaobestanddelen. Hierdoor zul je een echte pure chocoladesmaak ervaren. Gebruik deze chocoladedruppels voor alle toepassingen waarvoor je pure chocolade nodig hebt. Door deze callets te gebruiken, krijg je de lekkerste smaak en het beste resultaat!

Callebaut
De chocolade producten van Callebaut worden geselecteerd door professionele chocolatiers, banketbakkers en patissiers wereldwijd In het chocolade-hart van België worden al meer dan 100 jaar de lekkerste chocoladesoorten geproduceerd. De Callebaut chocoladecallets zijn voor 100% procent gemaakt van chocolade in zijn puurste vorm, couverture genaamd. Dankzij de druppelvorm zijn de callets heel snel en gemakkelijk te smelten en kun je ze bijvoorbeeld in de opgeloste couverture te strooien voor optimale voorkristallisatie. De Callebaut Callets zijn tevens in verschillende smaken verkrijgbaar, voor veel uiteenlopende doeleinden te gebruiken en zeer gunstig in gebruik.

Naast puur zijn namelijk ook de volgende smaken beschikbaar: Melk, Wit, Ruby, Gold, Cappuccino, Honing, Aardbei, Limoen en Sinaasappel

Maak het verschil
Het werken met Callebaut chocolade is niet alleen heel erg fijn, het is ook nog een goed voor het welzijn van de cacaoboeren. Voor elke Callet™ van de Finest Belgian Chocolate range, gebruikt Callebaut enkel 100% duurzame cacao. Een gedeelte van de opbrengt wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Callebaut heeft een samenwerking met de Cacoa Horizons Foundation, welke direct samenwerkt met de boeren en hun gemeenschap, ze ondersteunen trainingen en dragen bij aan de ontwikkeling van onder meer vrouwen en jonge boeren.

Werkwijze voor de magnetron
1. Doe de gewenste hoeveelheid Callets/druppels in een plastic of glazen kom (magnetron bestendig).
2. Smelt op maximaal vermogen (+/- 800 w) in de magnetron. Roer elke 15 seconden de chocolade goed door, zodat de tempratuur zich gelijkmatig kan verspreiden. Stop met verwarmen zodra de chocolade zo goed als gesmolten is (kleine stukken mogen nog zichtbaar zijn). Blijft roeren tot de chocolade volledig is opgelost en een gelijkmatig chocolademassa is verkregen.
3. De chocolade is nu klaar voor gebruik.

Werkwijze au bain-marie
Au bain-marie is het in een waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen. Het is een handige manier om je chocolade minder snel te laten verbranden.
1. Plaats een pan met water op het vuur, met een kleine laag water. Plaats op deze pan een hitte bestendige kom waar je de chocolade callets in wilt laten smelten. Zet de kom op de pan, maar zorg ervoor dat de kom het water niet raakt! Het stoom van het water zorgt voor de warmte, niet het water zelf.
2. Breng het water aan de kook en hou de temperatuur rond het kookpunt.
3. Doe de gewenste hoeveelheid Callets/druppels in de kom en roer totdat de chocolade gesmolten is. Schaap de chocolade die in contact staat met de wand door de massa heen.

Specificaties

Inhoud: 2,5 kg
Pure chocolade
Bewaar in een droge, donkere en reukvrije omgeving

Ingrediënten: cacaomassa ; suiker ; cacaoboter ; emulgator: SOJA lecithine ; natuurlijk vanille aroma
Allergenen Soja