Spelt meerzaden broodmix - 2kg

Terug naar: Bakmix in winkelmandje

Spelt meerzaden broodmix - 2kg
Spelt meerzaden broodmix - 2kg
Spelt meerzaden broodmix - 2kg

Prijs: €6,70

Omschrijving:

Maak het lekkerste spelt meerzadenbrood met de mix van Molen de Hoop uit Kropswolde.

De ingrediënten zijn allemaal van de hoogste kwaliteit en bevatten vrijwel geen kunstmatige stoffen. De mix wordt op een ambachtelijke wijze gemalen om zo een professioneel resultaat te behalen.

Spelt Meerzaden kant & klare broodmeel is een mix van o.a. speltvolkoren, speltbloem, zonnebloempitten en lijnzaad. Spelt Meerzaden kant & klare broodmeel is voor een licht meergranen speltbrood.

Bereiding in de broodbakmachine:
500 gram Spelt Meerzaden broodmeel, 245-290 gram koud water, basisprogramma.

Bereiding in een conventionele oven:
500 gram Spelt Meerzaden broodmeel, 245-290 gram water. Meet de temperatuur van de omgeving en het Spelt Meerzaden broodmeel. Maak de som: 66 – omgevings- en ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water. Voeg het water bij het Spelt Meerzaden broodmeel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C. Maak een gladde bol en laat deze ±25 minuten op kamertemperatuur onder vochtige doek laten rijzen. Deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkplek. Losjes opbollen en 25 minuten laten rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige doek. Bakblik invetten met olie of boter. Deeg uitrollen en vouw eerst de rechterkant tot over het midden en daarna de linkerkant. Uitrollen tot de breedte van bakblik. Deeg oprollen vanaf de bovenkant en leg het deeg met de naad naar beneden in bakblik. Afdekken met vochtige doek en 60 minuten laten rijzen op kamertemperatuur. Conventionele oven voorverwarmen op ± 230°C. Afbakken in ca. 30-35 minuten.

Ingrediënten:
speltvolkorenmeel, speltbloem, zonnebloempitten, lijnzaad, gist, caramelpoeder, gejodeerd zout, tarwegluten, sojabonen, enzymen (tarwe).

Voedingswaarde per 100 gram:
energie: 1550kJ/365kcal
vetten 7,6gr
waarvan
verzadigde vetten 1,1gr
koolhydraten 53gr
waarvan
suikers 1,8gr
eiwitten 18,4gr
zout 2gr.

Allergenen: glutenbevattende granen, soja.
Gemaakt in een bedrijf waar ook semsamzaad, lupine soja en melk worden verwerkt.

Droog en koel bewaren
Inhoud: 2kg.