Poffertmix - 500gr.
Poffertmix - 500gr.

Prijs: €2,65

Levertijd: 1-3 werkdagen
 

Omschrijving:

Maak eens een ouderwetse poffert met de mix van Molen de Hoop uit Kropswolde.

De ingrediënten zijn allemaal van de hoogste kwaliteit en bevatten vrijwel geen kunstmatige stoffen. De mix wordt op een ambachtelijke wijze gemalen om zo een professioneel resultaat te behalen.

Recept
- 500 gram mix voor Poffert
- 100 gram ei (± 2 eieren, maat S)
- 50 gram zachte (room)boter
- 100 gram water

Werkwijze
Oven voor verwarmen op ± 170°C. Boter met de mixer zacht en romig kloppen. Voeg eerst de eieren en water toe en dan de poffertmix. Gedurende 4 minuten kloppen op de hoogste versnelling. Bak de poffert in een ingevette tulbandvorm of cakeblik. Bak de poffert gedurende 60 minuten op ± 170°C. in de oven. Als u de poffertpan in de oven wilt gebruiken dan moet er geen deksel op de poffertpan.

De poffert kan ook "au bain marie" gebakken worden . Breng een grote pan met water dat aan de kook. Giet het beslag in een ingevette poffertpan en doe de deksel op de poffertpan. Zet de poffertpan in de pan met kokend water. Het water moet tot twee cm. onder de rand van de poffertpan komen. Het water weer aan de kook brengen en zorg dat het water tegen de kook aan blijft. Doe de deksel op de pan en bak de poffert in ca. 90 minuten gaar.

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, glucosestroop (gedroogd), voorverstijfselde tarwebloem, rijsmiddel:E450i;E500ii, emulgator:E477;E471;E475;E433, bakkerszout, verdikkingsmiddel:E415, aroma, boekweitmeel, rozijnen, krenten.

Voedingswaarde per 100 gram:
energie 1469kJ/347kcal,
vetten 1,3gr,
waarvan
verzadigde vetten 0,3gr,
koolhydraten 78,7gr,
waarvan suikers 46,3gr,
eiwitten 4,8gr,
zout 0,3gr.

Gemaakt in een bedrijf waar ook semsamzaad, lupine soja en melk worden verwerkt.

Droog en koel bewaren
Inhoud: 500 gram.